Ontdek de voordelen van daytrading op Robinhood – De ultieme gids

Robinhood is een app die in 2013 werd gelanceerd en die het gemakkelijker maakte voor particulieren om te beleggen zonder dat ze transactiekosten hoefden te betalen. De app heeft sindsdien een enorme populariteit gekregen, vooral onder jongere beleggers. Maar is daytrading op Robinhood echt een goede optie? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van daytrading op Robinhood bespreken en enkele belangrijke tips geven.

Wat is daytrading?

Daytrading is een beleggingsstrategie waarbij beleggers posities openen en sluiten binnen dezelfde handelsdag. Het doel is om winst te maken op de korte termijn. Daytrading wordt vaak geassocieerd met risicovolle beleggingen, zoals aandelen van technologiebedrijven of cryptocurrencies.

Robinhood is een populaire app voor daghandelaren in de Verenigde Staten, waarbij gebruikers gratis aandelen kunnen verhandelen zonder commissies te betalen.

Wat is Robinhood?

Robinhood is een app die het voor particulieren gemakkelijker heeft gemaakt om te beleggen zonder transactiekosten te betalen. De app is vooral populair onder jongere beleggers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om te beginnen met beleggen. Robinhood biedt ook de mogelijkheid om te daytraden.

Daytrading op robinhood

Positieve aspecten van daytrading op Robinhood

Geen transactiekosten

Een van de grootste voordelen van daytrading op Robinhood is dat er geen transactiekosten zijn. Dit betekent dat je veel meer kunt handelen zonder dat je veel geld verliest aan commissies. Dit kan vooral gunstig zijn voor beleggers die met kleine bedragen handelen.

Gebruiksvriendelijk platform

Robinhood is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Het platform is ontworpen om beginners te helpen bij het leren van de basisprincipes van beleggen en daytrading. Het is gemakkelijk te begrijpen en biedt veel informatie over de verschillende aandelen.

In 2021 werd de handel in aandelen van GameStop en andere bedrijven op Robinhood tijdelijk stilgelegd, nadat een groep beleggers op het online forum Reddit massaal deze aandelen had gekocht, waardoor de prijs enorm steeg.

Beschikbaarheid van margin trading

Robinhood biedt ook margin trading aan, wat betekent dat beleggers kunnen handelen met geleend geld. Dit kan gunstig zijn als je niet veel geld hebt om te beleggen, maar toch grotere posities wilt innemen. Het is belangrijk om te onthouden dat margin trading risicovoller is dan handelen met eigen geld.

“Daytrading op Robinhood kan zowel winstgevend als riskant zijn, het vereist discipline en kennis van de markt.”

Gratis aandelen

Robinhood biedt ook gratis aandelen aan als je nieuwe gebruikers aanbrengt. Dit kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen als je een groot netwerk hebt. Bovendien kun je door het delen van je eigen referral link gratis aandelen verdienen.

Negatieve aspecten van daytrading op Robinhood

Beperkte ondersteuning

Een van de grootste nadelen van Robinhood is de beperkte ondersteuning. De klantenservice is niet altijd even goed bereikbaar en er zijn niet veel opties om hulp te krijgen als je problemen hebt. Dit kan vooral problematisch zijn als je snel hulp nodig hebt bij het sluiten van een positie.

Beperkte handelsopties

Robinhood biedt niet zo veel handelsopties als sommige andere platforms. Dit kan betekenen dat je minder keuze hebt als het gaat om het selecteren van aandelen om te daytraden. Bovendien biedt Robinhood geen opties of futures aan, wat betekent dat je beperkt bent tot aandelen en cryptocurrencies.

Geen geavanceerde orderopties

Robinhood biedt geen geavanceerde orderopties, zoals stop-loss orders of trailing stops. Dit betekent dat je geen automatische verkooporders kunt instellen om je te beschermen tegen verliezen. Dit kan problematisch zijn als je niet altijd online bent om je posities in de gaten te houden.

Geen mogelijkheid tot short selling

Robinhood biedt geen mogelijkheid tot short selling. Dit betekent dat je alleen kunt handelen als je denkt dat de prijs van een aandeel zal stijgen. Als je denkt dat de prijs van een aandeel zal dalen, kun je geen posities openen om hiervan te profiteren.

Tips voor daytrading op Robinhood

Wees voorzichtig met margin trading

Margin trading kan risicovol zijn, vooral als je niet weet wat je doet. Het is belangrijk om alleen te handelen met geleend geld als je ervaring hebt met daytrading en als je begrijpt wat de risico’s zijn.

Leer technische analyse

Technische analyse kan je helpen om de markt beter te begrijpen en om te bepalen wanneer je posities moet openen en sluiten. Het is belangrijk om te leren hoe je grafieken kunt lezen en hoe je trends kunt herkennen.

Gebruik stop-loss orders

Hoewel Robinhood geen automatische stop-loss orders biedt, kun je handmatig stop-loss orders instellen. Dit kan je helpen om je te beschermen tegen verliezen als de markt plotseling daalt.

Blijf op de hoogte van het nieuws

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws over de aandelen waarin je handelt. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen en om te profiteren van kansen op de markt.

Houd je emoties onder controle

Daytrading kan emotioneel uitputtend zijn, vooral als je veel geld verliest. Het is belangrijk om je emoties onder controle te houden en om niet te handelen op basis van angst of hebzucht.

Robinhood daghandel tools en software

Vergelijking met andere platforms

E-Trade

E-Trade is een platform dat vergelijkbaar is met Robinhood, maar het biedt meer handelsopties, zoals opties en futures. Het biedt ook meer geavanceerde orderopties en betere klantenondersteuning. E-Trade rekent echter wel transactiekosten.

TD Ameritrade

TD Ameritrade is een ander platform dat vergelijkbaar is met Robinhood. Het biedt ook meer handelsopties, zoals opties en futures. TD Ameritrade biedt ook betere klantenondersteuning en meer geavanceerde orderopties. TD Ameritrade rekent echter wel transactiekosten.

Interactive Brokers

Interactive Brokers is een platform dat vooral gericht is op ervaren beleggers. Het biedt veel handelsopties en geavanceerde orderopties. Interactive Brokers rekent echter wel transactiekosten en heeft een hogere minimale storting dan Robinhood.

Daytrading op Robinhood kan een goede optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om te beginnen met beleggen zonder transactiekosten te betalen. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en biedt veel informatie over de verschillende aandelen. Er zijn echter ook enkele nadelen, zoals beperkte handelsopties en beperkte ondersteuning. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met margin trading en om je emoties onder controle te houden. Als je op zoek bent naar meer geavanceerde handelsopties en betere klantenondersteuning, kun je overwegen om andere platforms te gebruiken, zoals E-Trade of TD Ameritrade.

[X]