Brokers voor daghandel in Europa: Vind de beste opties voor jouw daghandel avontuur!

Daghandel is een manier om geld te verdienen door aandelen te kopen en verkopen op dezelfde dag. Het is een spannende manier om te handelen, maar het kan ook riskant zijn als je niet de juiste broker kiest. Een broker is een persoon of bedrijf dat je helpt bij het kopen en verkopen van aandelen. Het is belangrijk om de juiste broker te kiezen, omdat je anders te veel geld kunt verliezen aan commissies en andere kosten.

Het doel van deze blogpost is om de beste brokers voor daghandel in Europa te bespreken. We zullen kijken naar verschillende factoren, zoals de kosten, de betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van de brokers. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en hopelijk succesvol zijn in de wereld van daghandel.

Criteria voor het kiezen van een broker

Als je wilt beginnen met beleggen, is het belangrijk om een goede broker te kiezen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een broker? Hieronder staan een aantal criteria die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn erg belangrijk bij het kiezen van een broker. Je wilt er zeker van zijn dat je geld veilig is en dat de broker betrouwbaar is. Kijk daarom goed naar de reputatie van de broker en of deze bijvoorbeeld is gereguleerd.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kosten en commissies die de broker in rekening brengt. Sommige brokers brengen hoge kosten in rekening, terwijl andere brokers juist lagere kosten hebben. Kijk daarom goed naar de tarieven en vergelijk deze met andere brokers.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare handelsinstrumenten. Welke beleggingsproducten kun je bijvoorbeeld verhandelen en hoe werkt het handelsplatform? Kijk ook naar de mogelijkheden voor het gebruik van technische analyse tools.

Een goede klantenservice en ondersteuning zijn ook belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat je bij vragen of problemen snel en goed geholpen wordt. Kijk daarom naar de beschikbaarheid van de klantenservice en of deze goed bereikbaar is.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de regulering en licenties van de broker. Een gereguleerde broker biedt meer zekerheid en bescherming voor de klant. Kijk daarom goed naar de licenties en regulering van de broker voordat je een keuze maakt.

Beste brokers voor daghandel in Europa

Als je op zoek bent naar de beste brokers voor daghandel in Europa, dan zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Hieronder bespreken we vijf van de beste brokers die beschikbaar zijn voor daghandel in Europa.

Interactive Brokers

Interactive Brokers is een van de meest populaire brokers voor daghandel in Europa. Het platform biedt een breed scala aan handelsinstrumenten en heeft lage commissies. Het is ook een van de meest geavanceerde platforms, met geavanceerde grafieken en tools voor technische analyse.

DEGIRO

DEGIRO is een andere populaire broker voor daghandel in Europa. Het platform heeft lage commissies en biedt een breed scala aan handelsinstrumenten. Het is ook een van de meest gebruiksvriendelijke platforms, met een eenvoudige interface en gemakkelijk te begrijpen grafieken.

Plus500

Plus500 is een van de meest populaire brokers voor daghandel in Europa. Het platform heeft lage commissies en biedt een breed scala aan handelsinstrumenten. Het is ook een van de meest gebruiksvriendelijke platforms, met een eenvoudige interface en gemakkelijk te begrijpen grafieken.

XTB

XTB is een van de meest populaire brokers voor daghandel in Europa. Het platform heeft lage commissies en biedt een breed scala aan handelsinstrumenten. Het is ook een van de meest geavanceerde platforms, met geavanceerde grafieken en tools voor technische analyse.

eToro

eToro is een van de meest populaire brokers voor daghandel in Europa. Het platform heeft lage commissies en biedt een breed scala aan handelsinstrumenten. Het is ook een van de meest gebruiksvriendelijke platforms, met een eenvoudige interface en gemakkelijk te begrijpen grafieken. Bovendien biedt eToro ook de mogelijkheid om te handelen in cryptocurrencies.

Brokers voor daghandel in europa

Interactive Brokers: Voor- en nadelen, handelsinstrumenten, kosten en regelgeving

Interactive Brokers is een online broker die handelsinstrumenten aanbiedt voor aandelen, opties, futures, forex en meer. Een groot voordeel van Interactive Brokers is dat het een breed scala aan handelsinstrumenten en functionaliteiten biedt, waardoor het een populaire keuze is voor actieve handelaren. Een ander voordeel is dat de commissies relatief laag zijn in vergelijking met andere brokers.

Echter, er zijn ook nadelen aan Interactive Brokers. Het platform kan complex zijn en moeilijk te begrijpen voor beginnende handelaren. Daarnaast zijn er hoge minimale stortingen vereist om te kunnen handelen en zijn er inactiviteitskosten als je niet actief handelt.

Wat betreft handelsinstrumenten en functionaliteiten, biedt Interactive Brokers een breed scala aan opties. Het platform biedt geavanceerde tools zoals real-time marktgegevens, grafieken en technische analyse. Het biedt ook de mogelijkheid om te handelen op internationale markten en biedt toegang tot meer dan 135 markten in 33 landen.

Wat betreft kosten en commissies, zijn de tarieven van Interactive Brokers relatief laag in vergelijking met andere brokers. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het gebruik van het platform en er zijn inactiviteitskosten als je niet actief handelt.

Interactive Brokers is gereguleerd en gelicentieerd door verschillende toezichthouders, waaronder de SEC en de FCA. Dit biedt een zekere mate van veiligheid en betrouwbaarheid voor handelaren.

Kortom, Interactive Brokers biedt een breed scala aan handelsinstrumenten en functionaliteiten, maar het kan complex zijn en er zijn hoge minimale stortingen vereist. De commissies zijn relatief laag en het platform is gereguleerd en gelicentieerd door verschillende toezichthouders.

In Europa zijn er meer dan 100 verschillende brokers voor daghandel beschikbaar, waardoor het voor beleggers soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken.

DEGIRO: Wat zijn de voor- en nadelen?

DEGIRO is een online beleggingsplatform dat in 2013 werd opgericht in Nederland. Het biedt beleggers de mogelijkheid om te handelen in aandelen, obligaties, ETF’s, opties, futures en meer. Een van de grootste voordelen van DEGIRO is de lage kostenstructuur. Het platform biedt namelijk lage commissies en geen bewaarloon. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar een goedkope manier om te investeren.

Een ander voordeel van DEGIRO is de brede selectie van handelsinstrumenten en functionaliteiten. Het platform biedt toegang tot meer dan 50 beurzen wereldwijd en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Het biedt ook verschillende handelsmogelijkheden, zoals stop-loss orders en limietorders.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan DEGIRO. Een van de grootste nadelen is dat het platform geen beleggingsadvies biedt. Dit betekent dat beleggers zelf verantwoordelijk zijn voor het nemen van hun beleggingsbeslissingen. Daarnaast biedt DEGIRO geen garantie op de veiligheid van de beleggingen. Hoewel het platform gereguleerd is door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM), is er geen garantie dat beleggingen veilig zijn.

Wat betreft kosten en commissies, DEGIRO biedt verschillende tarieven afhankelijk van het type belegging en de beurs. Het is belangrijk om deze tarieven zorgvuldig te bekijken voordat u begint met beleggen. Ten slotte is DEGIRO gereguleerd door de AFM en heeft het een licentie van de Nederlandse Centrale Bank. Dit betekent dat het platform voldoet aan de regelgeving en dat uw beleggingen beschermd zijn tot een bepaald bedrag.

Plus500: Voordelen en Nadelen, Handelsinstrumenten en Kosten

Plus500 is een online handelsplatform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om te handelen in verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, grondstoffen, valuta’s en indices. Het platform heeft een aantal voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar gebruikers rekening mee moeten houden.

Een van de voordelen van Plus500 is de gebruiksvriendelijke interface. Het platform is gemakkelijk te navigeren en biedt een breed scala aan handelsinstrumenten en functionaliteiten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van technische analyse tools en stop loss orders instellen om hun risico’s te beperken.

Een ander voordeel van Plus500 is de mogelijkheid om te handelen met een hefboom. Dit betekent dat gebruikers met een relatief kleine inleg grote posities kunnen innemen, waardoor ze potentieel grote winsten kunnen behalen. Het nadeel hiervan is echter dat het ook grote verliezen kan opleveren.

Wat betreft kosten en commissies, hanteert Plus500 een spread model. Dit betekent dat er geen commissies worden berekend, maar dat er wel een verschil is tussen de aankoop- en verkoopprijs van een instrument. Dit verschil wordt de spread genoemd en is de belangrijkste manier waarop Plus500 geld verdient.

Plus500 is gereguleerd en heeft verschillende licenties, waaronder een vergunning van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Dit betekent dat het platform voldoet aan bepaalde regels en voorschriften en dat gebruikers kunnen vertrouwen op een bepaalde mate van veiligheid en betrouwbaarheid.

Kortom, Plus500 biedt gebruikers een breed scala aan handelsinstrumenten en functionaliteiten, evenals de mogelijkheid om te handelen met een hefboom. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals het risico op grote verliezen, is het platform gereguleerd en betrouwbaar.

In de 17e eeuw ontstonden er in Amsterdam de eerste beurzen waar handelaren en brokers zich bezighielden met daghandel in aandelen en obligaties.

Daghandel brokers in Europa overzicht

XTB: Voordelen, Nadelen, Handelsinstrumenten, Kosten en Regulering

XTB is een online broker die handelsdiensten aanbiedt voor verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, forex, indices en grondstoffen. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en nadelen van XTB, de beschikbare handelsinstrumenten en functionaliteiten, de kosten en commissies en de regulering en licenties.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk platform met veel educatieve materialen
 • Breed scala aan handelsinstrumenten
 • Snelle uitvoering van orders
 • Goede klantenservice

Nadelen:

 • Hoge kosten voor inactiviteit en opname van geld
 • Beperkte beschikbaarheid van sommige instrumenten
 • Geen mogelijkheid om te handelen in cryptocurrencies

Handelsinstrumenten en functionaliteiten:

 • Meer dan 1.500 handelsinstrumenten beschikbaar
 • Verschillende soorten orders, waaronder stop-loss en take-profit orders
 • Handelen via het eigen ontwikkelde xStation-platform of via MetaTrader 4
 • Gratis demo-account beschikbaar om te oefenen

Kosten en commissies:

 • Geen commissies voor forex en indices, wel voor aandelen en grondstoffen
 • Inactiviteitskosten van €10 per maand na 365 dagen inactiviteit
 • Opnamekosten van €10 per opname

Regulering en licenties:

 • Gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)
 • Lid van het Financial Services Compensation Scheme (FSCS) in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat klanten tot £85.000 beschermd zijn in geval van faillissement van XTB.

eToro: Voordelen, Nadelen, Kosten en Functionaliteiten

eToro is een online handelsplatform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om te handelen in verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, valuta’s en cryptocurrencies. Het platform is ontworpen om het handelen toegankelijker te maken voor beginners en biedt verschillende functies om gebruikers te helpen bij het nemen van beslissingen.

Voordelen:

 • eToro biedt een gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te begrijpen is voor beginners
 • Het platform biedt een breed scala aan handelsinstrumenten, waaronder aandelen, valuta’s, cryptocurrencies en meer
 • eToro biedt sociale handelsfuncties waarmee gebruikers de handelsactiviteiten van andere gebruikers kunnen volgen en kopiëren
 • Het platform biedt een demo-account waarmee gebruikers kunnen oefenen met handelen zonder echt geld te riskeren

Nadelen:

 • eToro brengt hogere kosten in rekening dan sommige andere handelsplatforms
 • Het platform biedt beperkte onderzoeks- en analysemogelijkheden
 • eToro biedt geen handel in opties of futures

Kosten en commissies:

 • eToro brengt commissies in rekening op transacties in aandelen en ETF’s
 • Het platform brengt ook spreads in rekening op transacties in valuta’s en cryptocurrencies
 • eToro brengt ook inactiviteitskosten in rekening als een account langer dan 12 maanden niet wordt gebruikt

Regulering en licenties:

 • eToro is gereguleerd door verschillende toezichthouders, waaronder de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk en de Cyprus Securities and Exchange Commission
 • Het platform is gelicentieerd om te opereren in verschillende landen over de hele wereld

In het kort, eToro biedt een gebruiksvriendelijk platform voor beginners die willen handelen in verschillende financiële instrumenten. Het platform biedt sociale handelsfuncties en een demo-account om gebruikers te helpen bij het nemen van beslissingen. Echter, eToro brengt hogere kosten in rekening dan sommige andere handelsplatforms en biedt beperkte onderzoeks- en analysemogelijkheden. Het platform is gereguleerd en gelicentieerd om te opereren in verschillende landen over de hele wereld.

“Brokers voor daghandel in Europa bieden een breed scala aan mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren handelaren.”

In deze blogpost hebben we verschillende brokers besproken die geschikt zijn voor daghandel in Europa. Hieronder vind je een samenvatting van de besproken brokers en ons advies voor het kiezen van de beste broker voor daghandel in Europa:

 • Broker A: Goede keuze voor beginnende daghandelaren vanwege de gebruiksvriendelijke interface en lage kosten.
 • Broker B: Geschikt voor ervaren daghandelaren die op zoek zijn naar geavanceerde tools en functies.
 • Broker C: Ideaal voor daghandelaren die zich richten op de Europese markt vanwege de lage kosten en goede klantenservice.

Ons advies voor het kiezen van de beste broker voor daghandel in Europa is om te kijken naar jouw persoonlijke behoeften en doelen als daghandelaar. Overweeg de volgende factoren bij het maken van je keuze:

 • Kosten: Kijk naar de transactiekosten en andere kosten die de broker in rekening brengt.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat de interface van de broker gemakkelijk te gebruiken is.
 • Tools en functies: Kies een broker die geavanceerde tools en functies biedt die passen bij jouw handelsstrategie.
 • Klantenservice: Zorg ervoor dat de broker goede klantenservice biedt en snel reageert op vragen en problemen.

Tot slot willen we deze blogpost afsluiten met de boodschap dat het kiezen van de beste broker voor daghandel in Europa een persoonlijke keuze is. Doe je onderzoek en kies een broker die past bij jouw behoeften en doelen als daghandelaar. Veel succes met handelen!

[X]