Het handelen op dezelfde dag: Tips en tricks voor succesvolle daghandel

daghandel is een vorm van beleggen waarbij een belegger aandelen koopt en verkoopt op dezelfde dag. Het doel van daghandel is om snel winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen in de markt. Daghandelaren gebruiken vaak technische analyse om te bepalen welke aandelen ze moeten kopen en verkopen. Ze maken gebruik van grafieken en indicatoren om te kijken naar patronen en trends in de markt.

Daghandelaren moeten snel kunnen handelen en hebben vaak geavanceerde software en snelle internetverbindingen om hun transacties uit te voeren. Het is belangrijk om te weten dat daghandel zeer risicovol kan zijn en dat er veel ervaring en kennis voor nodig is om succesvol te zijn. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je begint met daghandel en om alleen te handelen met geld dat je kunt missen.

Voordelen van daghandel

Daghandel is een vorm van beleggen waarbij je binnen één dag aandelen koopt en verkoopt. Er zijn verschillende voordelen aan daghandel. Ten eerste is er het potentieel voor winst. Omdat je snel kunt handelen, kun je profiteren van kleine prijsbewegingen en zo winst maken. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar snelle winst.

Een ander voordeel van daghandel is de flexibiliteit. Je kunt handelen vanuit huis of vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit betekent dat je je eigen werkschema kunt bepalen en niet gebonden bent aan vaste werktijden. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die een drukke agenda hebben of die graag hun eigen tijd willen indelen.

Tot slot biedt daghandel onafhankelijkheid. Je bent niet afhankelijk van een werkgever of een vast inkomen. In plaats daarvan ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. Dit kan zowel uitdagend als bevredigend zijn, omdat je zelf de controle hebt over je eigen financiële toekomst.

Kortom, daghandel biedt verschillende voordelen, waaronder potentieel voor winst, flexibiliteit en onafhankelijkheid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat daghandel ook risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn voordat je begint met handelen.

 • 75% van de online shoppers verwacht dat hun bestelling dezelfde dag nog wordt geleverd
 • In 2020 werd er wereldwijd voor 62 miljard dollar aan producten op dezelfde dag geleverd
 • 40% van de consumenten is bereid extra te betalen voor levering op dezelfde dag
 • In Nederland bieden 6 van de 10 webshops levering op dezelfde dag aan
 • Het aantal online bestellingen met levering op dezelfde dag is in 2020 met 70% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor
 • 56% van de consumenten geeft aan dat levering op dezelfde dag een belangrijke factor is bij het kiezen van een webshop
 • In de Verenigde Staten wordt verwacht dat de markt voor levering op dezelfde dag in 2022 een waarde heeft van 9,6 miljard dollar.

Risico’s van daghandel

Daghandel kan een spannende en potentieel winstgevende activiteit zijn, maar het brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste risico’s die gepaard gaan met daghandel:

 • Verlies van geld: Daghandel houdt in dat je snel beslissingen moet nemen over het kopen en verkopen van aandelen. Als je niet voorzichtig bent, kun je veel geld verliezen als de markt tegen je begint te werken.

 • Emotionele stress: Daghandel kan erg stressvol zijn, vooral als je grote bedragen investeert. Het kan moeilijk zijn om je emoties onder controle te houden als je ziet dat je winst maakt of verlies lijdt.

 • Gebrek aan kennis en ervaring: Daghandel vereist een grondige kennis van de markt en de verschillende aandelen die beschikbaar zijn. Als je nieuw bent in de wereld van de daghandel, kan het moeilijk zijn om deze kennis op te doen en kun je fouten maken die je geld kosten.

Het is belangrijk om deze risico’s in gedachten te houden voordat je begint met daghandel. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en dat je alleen investeert wat je je kunt veroorloven om te verliezen.

Het handelen op dezelfde dag werd in Nederland in 1914 wettelijk mogelijk gemaakt door de invoering van de Wet op de Effectenhandel.

Het handelen op dezelfde dag

Tips voor succesvolle daghandel

Als je geïnteresseerd bent in daghandel, zijn er een paar belangrijke tips die je moet onthouden om succesvol te zijn. Ten eerste is onderzoek en analyse van cruciaal belang. Je moet begrijpen hoe de markt werkt en hoe verschillende aandelen presteren voordat je beslissingen neemt over welke aandelen je wilt verhandelen. Het is ook belangrijk om gedisciplineerd te blijven en geduldig te zijn. Daghandel kan hectisch zijn en het is gemakkelijk om impulsieve beslissingen te nemen, maar het is belangrijk om je emoties onder controle te houden en te wachten op de juiste kansen. Tot slot is risicobeheer essentieel. Je moet weten hoeveel je bereid bent te verliezen en hoe je je risico kunt beperken door bijvoorbeeld stop-loss orders te gebruiken. Als je deze tips in gedachten houdt, kun je een succesvolle daghandelaar worden.

Het handelen op dezelfde dag wordt ook wel ‘intraday-handel’ genoemd en is een vorm van handelen waarbij transacties binnen één handelsdag worden afgerond.

Populaire daghandel strategieën

Daghandel is een vorm van handelen waarbij beleggers aandelen kopen en verkopen binnen dezelfde handelsdag. Dit betekent dat er geen aandelen worden vastgehouden voor een langere periode. Er zijn verschillende strategieën die beleggers kunnen gebruiken bij daghandel. Hieronder worden de populairste daghandel strategieën besproken.

Scalping

Scalping is een strategie waarbij beleggers snel winst proberen te maken door kleine prijsveranderingen te benutten. Beleggers kopen aandelen en verkopen deze direct weer zodra de prijs iets stijgt. Het doel is om meerdere kleine winsten te maken in een korte periode.

Momentum trading

Momentum trading is een strategie waarbij beleggers aandelen kopen die al in een opwaartse trend zitten. Beleggers hopen dat deze trend zich voortzet en dat de aandelen nog verder zullen stijgen. Het doel is om te profiteren van de momentum van de aandelen.

Contrair handelen

Contrair handelen is een strategie waarbij beleggers tegen de markttrend in handelen. Beleggers kopen aandelen die op dat moment minder populair zijn en verkopen aandelen die op dat moment populair zijn. Het doel is om te profiteren van de prijsveranderingen die ontstaan wanneer de markt weer terugkeert naar een meer evenwichtige situatie.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat daghandel risicovol kan zijn en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat u begint met handelen. Het is ook belangrijk om een ​​goede risicobeheersingsstrategie te hebben om uw verliezen te beperken.

“Het handelen op dezelfde dag vergroot de kans op succes en vermindert de kans op uitstel.”

Als je overweegt om te beginnen met daghandel, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste zaken om op te letten:

 • Kapitaalvereisten: Daghandel vereist vaak een aanzienlijk startkapitaal, omdat je snel moet kunnen handelen en veel transacties moet kunnen doen om winst te maken. Zorg ervoor dat je voldoende kapitaal hebt om te beginnen en dat je jezelf niet in de problemen brengt door te veel risico te nemen.

 • Regelgeving en compliance: Daghandel is onderworpen aan strikte regelgeving en compliance-eisen, zoals het hebben van een vergunning en het naleven van bepaalde regels en voorschriften. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving en dat je jezelf hieraan houdt om problemen te voorkomen.

 • Technologie en tools: daghandel vereist geavanceerde technologie en tools, zoals een snelle internetverbinding, een betrouwbaar handelsplatform en geautomatiseerde handelsalgoritmen. Zorg ervoor dat je de juiste technologie en tools hebt om succesvol te kunnen handelen.

Door rekening te houden met deze belangrijke overwegingen en jezelf goed voor te bereiden, kun je een succesvolle daghandelaar worden en profiteren van de vele voordelen die deze vorm van beleggen te bieden heeft.

[X]