Beste aandelen om op dezelfde dag te verhandelen: Ontdek de topkeuzes voor daghandel

Daghandel is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar het kopen en verkopen van aandelen op dezelfde dag. Het is een vorm van handelen die veel aantrekkelijkheid heeft voor beleggers, omdat het de mogelijkheid biedt om snel winst te maken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat daghandel ook risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om de beste aandelen te kiezen om te handelen.

Daghandel kan aantrekkelijk zijn omdat het de mogelijkheid biedt om snel winst te maken. Door aandelen te kopen en te verkopen op dezelfde dag, kunnen beleggers profiteren van kleine prijsbewegingen en zo snel winst maken. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor beleggers die niet willen wachten op langere termijn investeringen om winst te maken.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat daghandel ook risico’s met zich meebrengt. De markt kan snel veranderen en beleggers kunnen hun investeringen snel verliezen als ze niet voorzichtig zijn. Daarom is het belangrijk om de beste aandelen te kiezen om te handelen. Beleggers moeten onderzoek doen naar de aandelen die ze willen verhandelen en ervoor zorgen dat ze begrijpen hoe de markt werkt voordat ze beginnen met handelen. Door voorzichtig te zijn en de juiste aandelen te kiezen, kunnen beleggers profiteren van de voordelen van daghandel en hun investeringen laten groeien.

De beste aandelen voor daghandel: criteria en voorbeelden

Als u op zoek bent naar de beste aandelen om op dezelfde dag te verhandelen, zijn er een aantal criteria waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet u op zoek gaan naar aandelen met een hoog handelsvolume. Dit betekent dat er veel kopers en verkopers zijn, waardoor u snel kunt handelen en uw winst kunt maximaliseren. Daarnaast moet u op zoek gaan naar aandelen met een hoge volatiliteit, wat betekent dat de prijs snel kan veranderen. Dit biedt kansen voor snelle winst, maar betekent ook dat u risico loopt.

Enkele voorbeelden van aandelen die geschikt zijn voor daghandel zijn technologiebedrijven zoals Apple en Microsoft, omdat deze bedrijven vaak in het nieuws zijn en snel kunnen reageren op veranderingen in de markt. Andere voorbeelden zijn aandelen van bedrijven die betrokken zijn bij de gezondheidszorg, zoals Johnson & Johnson en Pfizer, omdat deze bedrijven vaak nieuws over nieuwe medicijnen of klinische onderzoeken hebben.

Als u uw eigen lijst met beste aandelen wilt maken, moet u uw onderzoek doen en de markt nauwlettend volgen. Houd rekening met de criteria die we eerder hebben genoemd en kijk naar de prestaties van verschillende aandelen in het verleden. Het is ook belangrijk om uw risico te beheren en uw handelsstrategie te bepalen voordat u begint met handelen. Met de juiste aanpak en kennis kunt u succesvol zijn in daghandel.

Technische analyse voor daghandel

Technische analyse is een methode om de prestaties van aandelen te analyseren door middel van grafieken en indicatoren. Het is gebaseerd op het idee dat de prijs van een aandeel al het nieuws en de informatie over dat aandeel weerspiegelt. Door deze grafieken te bestuderen, kunnen handelaren patronen en trends identificeren die hen kunnen helpen bij het nemen van beslissingen over welke aandelen ze moeten kopen en verkopen.

Als je geïnteresseerd bent in daghandel, kan technische analyse je helpen bij het kiezen van de beste aandelen om te verhandelen. Hier zijn enkele manieren waarop technische analyse kan helpen:

 • Identificeren van trends en patronen: Technische analyse kan helpen bij het identificeren van trends en patronen in de prijsbewegingen van aandelen. Dit kan handelaren helpen bij het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen en het nemen van beslissingen over wanneer ze aandelen moeten kopen of verkopen.
 • Identificeren van ondersteunings- en weerstandsniveaus: Technische analyse kan ook helpen bij het identificeren van ondersteunings- en weerstandsniveaus in de prijsbewegingen van aandelen. Dit zijn prijsniveaus waarop de prijs van een aandeel vaak stopt met dalen of stijgen. Handelaren kunnen deze niveaus gebruiken om te bepalen wanneer ze aandelen moeten kopen of verkopen.
 • Gebruik van technische analyse tools en indicatoren: Er zijn veel verschillende technische analyse tools en indicatoren beschikbaar, zoals voortschrijdende gemiddelden, Bollinger Bands en RSI. Deze tools en indicatoren kunnen handelaren helpen bij het identificeren van trends en patronen en het nemen van beslissingen over wanneer ze aandelen moeten kopen of verkopen.

Als je geïnteresseerd bent in technische analyse, zijn er veel bronnen beschikbaar om meer te leren over deze methode. Veel online brokers bieden educatieve materialen en tutorials aan, en er zijn ook veel boeken en cursussen beschikbaar over technische analyse.

Beste aandelen om op dezelfde dag te verhandelen

Fundamentele analyse voor daghandel

Bij daghandel draait alles om het maken van winst op de korte termijn. Het kiezen van de juiste aandelen is daarbij van groot belang. Fundamentele analyse is een methode die kan helpen bij het maken van deze keuze. Maar wat is fundamentele analyse eigenlijk?

Fundamentele analyse is een methode waarbij de financiële gezondheid van een bedrijf wordt geanalyseerd om te bepalen of het aandeel van dat bedrijf een goede investering is. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren, zoals de omzet, winst, schulden en groeipotentie van het bedrijf.

Hoe kan fundamentele analyse helpen bij het kiezen van de beste aandelen voor daghandel? Door te kijken naar de financiële gezondheid van een bedrijf, kan worden bepaald of het aandeel van dat bedrijf op de lange termijn waardevol is. Dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor de korte termijn.

Er zijn verschillende belangrijke fundamentele indicatoren om op te letten bij het analyseren van een bedrijf. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Omzetgroei: hoeveel groeit de omzet van het bedrijf jaarlijks?
 • Winstmarge: hoeveel winst maakt het bedrijf ten opzichte van de omzet?
 • Schuldratio: hoeveel schuld heeft het bedrijf ten opzichte van het eigen vermogen?
 • Dividendrendement: hoeveel dividend keert het bedrijf uit aan de aandeelhouders?

Door deze indicatoren te analyseren, kan worden bepaald of het aandeel van een bedrijf een goede investering is voor daghandel. Het is echter belangrijk om te onthouden dat fundamentele analyse slechts één methode is en dat het altijd belangrijk blijft om ook andere factoren, zoals markttrends, in overweging te nemen bij het maken van een investeringsbeslissing.

Risicobeheer bij daghandel

Bij daghandel is het belangrijk om risicobeheer serieus te nemen. Dit komt doordat daghandel vaak gepaard gaat met hoge risico’s en snelle veranderingen in de markt. Als u niet goed oplet, kunt u veel geld verliezen. Daarom is het belangrijk om uw risico te beperken en te zorgen dat u niet meer geld verliest dan u zich kunt veroorloven.

Er zijn verschillende manieren om uw risico te beperken bij daghandel. Een van de belangrijkste manieren is om uw posities te beperken en niet te veel geld in één keer te investeren. U kunt ook stop-loss orders gebruiken om uw verliezen te beperken als de markt tegen u keert. Een andere strategie is om alleen te handelen in markten waar u bekend mee bent en waar u een goed begrip heeft van de risico’s.

Er zijn verschillende populaire risicobeheerstrategieën die u kunt gebruiken bij daghandel. Een van de meest gebruikte strategieën is de 2% regel. Hierbij investeert u nooit meer dan 2% van uw totale handelskapitaal in één transactie. Een andere strategie is om alleen te handelen met geld dat u zich kunt veroorloven om te verliezen. Dit betekent dat u alleen geld gebruikt dat u niet nodig heeft voor uw dagelijkse uitgaven.

Kortom, risicobeheer is een belangrijk onderdeel van daghandel. Door uw risico te beperken en strategieën te gebruiken die passen bij uw handelsstijl, kunt u uw kansen op succes vergroten en uw verliezen beperken.

In het verleden waren de beste aandelen om op dezelfde dag te verhandelen voornamelijk technologie-aandelen, zoals Apple, Microsoft en Amazon.

Psychologie van daghandel: Beheers uw emoties voor succesvolle handel

Als u daghandel beoefent, weet u dat het niet alleen gaat om het analyseren van markttrends en het nemen van snelle beslissingen. Het gaat ook om het beheersen van uw emoties. De psychologie van daghandel is daarom van groot belang.

Veel handelaren worden overweldigd door emoties zoals angst, hebzucht en hoop. Dit kan leiden tot impulsieve beslissingen en uiteindelijk tot verlies van geld. Een veelvoorkomende valkuil is het vasthouden aan verliezende posities in de hoop dat de markt zich zal herstellen. Dit kan leiden tot nog grotere verliezen.

Om succesvol te zijn in daghandel, is het belangrijk om uw emoties onder controle te houden. Een strategie is om van tevoren een plan te maken en zich eraan te houden. Het is ook belangrijk om uw emoties te herkennen en te begrijpen hoe ze uw beslissingen beïnvloeden.

Een andere tip is om niet te veel te handelen. Overmatig handelen kan leiden tot vermoeidheid en impulsieve beslissingen. Het is ook belangrijk om uw winsten en verliezen te beheren en niet te veel risico te nemen.

Kortom, de psychologie van daghandel is van groot belang voor succesvolle handel. Door uw emoties te beheersen en een strategie te volgen, kunt u uw kansen op succes vergroten.

Top daghandel aandelen om te kopen

Daghandelstrategieën

Daghandel is een populaire manier om snel winst te maken op de beurs. Het vereist echter wel een goede strategie om succesvol te zijn. Er zijn verschillende populaire daghandelstrategieën die door handelaren worden gebruikt, waaronder scalping, momentum trading en range trading.

Scalping is een strategie waarbij handelaren snel in- en uitstappen op de markt om kleine winsten te maken. Momentum trading is gericht op het identificeren van aandelen die snel stijgen of dalen en hierop in te spelen. Range trading richt zich op aandelen die binnen een bepaalde prijsrange blijven en hierop te handelen.

Als u uw eigen daghandelstrategie wilt ontwikkelen, is het belangrijk om uw eigen handelsstijl te begrijpen en te weten welke strategieën het beste bij u passen. U kunt beginnen met het bestuderen van de markt en het analyseren van historische gegevens om trends te identificeren. Het is ook belangrijk om uw risicotolerantie te begrijpen en te weten hoeveel u bereid bent te verliezen.

Voorbeelden van succesvolle daghandelstrategieën zijn onder meer de “opening range breakout” strategie, waarbij handelaren aandelen kopen die boven hun openingsprijs uitbreken, en de “gap and go” strategie, waarbij handelaren aandelen kopen die een grote opening gap hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen garantie is voor succes in de daghandel en dat het belangrijk is om uw strategie voortdurend te evalueren en aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

“De beste aandelen om op dezelfde dag te verhandelen zijn diegene met hoge liquiditeit en volatiliteit, zodat je snel kunt handelen en winst kunt maken.”

In dit artikel hebben we besproken hoe u succesvol aandelen kunt verhandelen op dezelfde dag. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste punten en tips om u te helpen bij het handelen in aandelen op dezelfde dag. Daarnaast hebben we enkele bronnen vermeld waar u meer informatie kunt vinden over daghandel en het kiezen van de beste aandelen.

Belangrijkste punten:

 • Daghandel is het kopen en verkopen van aandelen op dezelfde dag.
 • Het is belangrijk om een strategie te hebben en deze te volgen.
 • Het is van cruciaal belang om de markt te begrijpen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
 • Risicobeheer is essentieel bij daghandel.

Tips voor succesvolle daghandel:

 • Gebruik technische analyse om de beste aandelen te vinden.
 • Stel stop-loss orders in om uw verliezen te beperken.
 • Houd rekening met de liquiditeit van de aandelen die u verhandelt.
 • Begin met een klein bedrag en bouw uw portefeuille geleidelijk op.

Waar u meer informatie kunt vinden:

 • Bezoek websites zoals Investopedia en CNBC voor meer informatie over daghandel.
 • Gebruik screener-tools zoals Finviz om de beste aandelen te vinden.
 • Raadpleeg de Securities and Exchange Commission (SEC) voor informatie over regelgeving en compliance.

Met deze informatie kunt u beginnen met het verhandelen van aandelen op dezelfde dag. Onthoud dat daghandel risicovol kan zijn en dat u uw strategie en risicobeheer altijd moet bijwerken. Veel succes!

 • Gemiddelde dagelijkse omzet van aandelen die op dezelfde dag verhandeld worden: €2,5 miljard
 • Aantal aandelen dat op dezelfde dag verhandeld wordt: gemiddeld 1,5 miljoen
 • Meest verhandelde aandelen op dezelfde dag: AEX-indexfondsen, Shell, Unilever, ING en ASML
 • Gemiddelde winst per dag bij het verhandelen van aandelen op dezelfde dag: 0,5-1%
 • Gemiddelde verlies per dag bij het verhandelen van aandelen op dezelfde dag: 0,5-1%
 • Percentage van daghandelaren dat winst maakt: 20-30%
 • Percentage van daghandelaren dat verlies maakt: 70-80%
 • Gemiddelde duur van een daghandel: enkele uren tot een halve dag
 • Percentage van daghandelaren dat gebruik maakt van technische analyse: 80-90%
 • Percentage van daghandelaren dat gebruik maakt van fundamentele analyse: 10-20%
[X]