Daytraden in futures: Tips en tricks voor een succesvolle handelsdag

daytraden in futures is een vorm van beleggen waarbij een belegger speculeert op de toekomstige prijs van een bepaald financieel product, zoals aandelen, grondstoffen of valuta. Het doel van daytraden is om binnen één dag winst te maken door het kopen en verkopen van deze financiële producten.

Bij daytraden in futures wordt er gebruik gemaakt van hefboomwerking, wat betekent dat er met een klein bedrag een grotere positie kan worden ingenomen. Dit vergroot de kans op winst, maar ook op verlies. Het is daarom belangrijk om goed te weten waar je mee bezig bent en om een goede strategie te hebben.

Daytraden in futures is populair omdat het de mogelijkheid biedt om snel winst te maken. Daarnaast is het een actieve vorm van beleggen, waarbij de belegger zelf de touwtjes in handen heeft en snel kan reageren op veranderingen in de markt. Het is echter ook een risicovolle vorm van beleggen en daarom niet geschikt voor iedereen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en alleen te handelen met geld dat je kunt missen.

Voordelen van daytraden in futures

Als je geïnteresseerd bent in daytraden, dan is futures trading zeker iets om te overwegen. Futures zijn contracten waarbij je een bepaalde hoeveelheid van een bepaald product, zoals goud of olie, koopt of verkoopt tegen een bepaalde prijs op een bepaalde datum in de toekomst. Daytraden in futures heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van daytraden.

Een van de belangrijkste voordelen van daytraden in futures is de hoge liquiditeit. Dit betekent dat er veel kopers en verkopers zijn op de markt, waardoor je gemakkelijk in en uit posities kunt stappen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en minder risico’s bij het handelen.

Een ander voordeel van daytraden in futures zijn de lage transactiekosten. Omdat futures contracten gestandaardiseerd zijn, zijn de transactiekosten vaak lager dan bij andere vormen van handelen. Dit betekent dat je meer winst kunt maken bij het handelen in futures.

ten slotte biedt daytraden in futures de mogelijkheid om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Dit komt omdat je zowel long als short kunt gaan bij het handelen in futures. Hierdoor kun je winst maken, ongeacht de richting van de markt.

Kortom, daytraden in futures biedt verschillende voordelen, waaronder hoge liquiditeit, lage transactiekosten en de mogelijkheid om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Als je geïnteresseerd bent in daytraden, is het zeker de moeite waard om futures trading te overwegen.

Daghandel in futures is een van de meest risicovolle vormen van handel op de financiële markten en vereist een grondige kennis van de markt en het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden.

Risico’s van daytraden in futures

Daytraden in futures kan een manier zijn om snel winst te maken op de beurs. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hier zijn enkele risico’s waar u op moet letten:

 • Hoge hefboomwerking: Futures-handelaren gebruiken vaak hefboomwerking om hun winst te vergroten. Dit betekent dat ze handelen met geleend geld. Als de markt tegen hen keert, kunnen ze snel veel geld verliezen.
 • Volatiliteit van de markt: De prijzen van futures kunnen snel veranderen. Dit kan leiden tot grote winsten, maar ook tot grote verliezen als u niet op tijd uitstapt.
 • Mogelijkheid van grote verliezen: Als u niet voorzichtig bent, kunt u veel geld verliezen bij het daytraden in futures. Het is belangrijk om uw risico’s te beheersen en uw posities te beheren.

Als u besluit om te daytraden in futures, zorg er dan voor dat u de risico’s begrijpt en dat u een plan hebt om uw risico’s te beperken.

 • Ongeveer 80% van de daghandelaren in futures maakt verlies.
 • Slechts 1% van de daghandelaren in futures behaalt consistent winst.
 • Het gemiddelde rendement van daghandelaren in futures is -3,5% per jaar.
 • De gemiddelde levensduur van een daghandelaar in futures is minder dan een jaar.
 • Meer dan 90% van de daghandelaren in futures stopt binnen drie jaar.
 • De meeste daghandelaren in futures zijn mannen tussen de 25 en 45 jaar oud.
 • De meest verhandelde futures zijn die van de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones.
 • Daghandelaren in futures maken gebruik van technische analyse om hun beslissingen te nemen.
 • De meeste daghandelaren in futures werken vanuit huis of een klein kantoor.
 • Daghandelaren in futures hebben vaak een hoog risicoprofiel en zijn bereid om grote verliezen te nemen.

Daytraden in futures

Hoe begin je met daytraden in futures?

Als je wilt beginnen met daytraden in futures, zijn er een aantal stappen die je moet nemen. Allereerst moet je een futures broker kiezen. Dit is een bedrijf dat je toegang geeft tot de futures markt en je in staat stelt om futures te kopen en verkopen. Het is belangrijk om een betrouwbare broker te kiezen die goede handelsvoorwaarden biedt.

Vervolgens moet je een futures handelsaccount openen. Dit is een account waarmee je toegang krijgt tot de futures markt en waarop je geld kunt storten om te handelen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten en voorwaarden van het handelsaccount voordat je er een opent.

Als je eenmaal een broker en handelsaccount hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met leren over daytraden in futures. Dit omvat het begrijpen van de basisprincipes van futures, zoals wat futures zijn en hoe ze werken. Het is ook belangrijk om te leren over technische analyse en fundamentele analyse, zodat je de markt kunt analyseren en betere handelsbeslissingen kunt nemen.

Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het leren van daytraden in futures. Het kan even duren voordat je succesvol bent, maar als je de tijd neemt om te leren en te oefenen, kun je uiteindelijk winstgevend worden op de futures markt.

“Daytraden in futures is een uitdagende maar potentieel winstgevende manier om te handelen op de financiële markten.”

Tips voor succesvol daytraden in futures

Daytraden in futures kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen op de financiële markten. Het vereist echter wel de nodige kennis en vaardigheden om succesvol te zijn. Hieronder vind je vijf tips die je kunnen helpen bij het daytraden in futures:

 • Zorg voor een goed handelsplan: Een goed handelsplan is essentieel voor succesvol daytraden. Het plan moet duidelijkheid geven over de strategie, de doelen en de risico’s. Het is belangrijk om het plan te volgen en niet af te wijken van de strategie.

 • Beheers je emoties tijdens het handelen: Emoties kunnen een grote rol spelen tijdens het daytraden. Angst en hebzucht kunnen ervoor zorgen dat je verkeerde beslissingen neemt. Het is belangrijk om je emoties onder controle te houden en rationeel te handelen.

 • Gebruik technische analyse: Technische analyse is een belangrijk hulpmiddel bij het daytraden. Het helpt je om trends en patronen te herkennen en om in- en uitstappunten te bepalen. Het is belangrijk om de technische analyse te combineren met andere analysemethoden, zoals fundamentele analyse.

 • Houd rekening met het nieuws: Het nieuws kan een grote invloed hebben op de financiële markten. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws en om hier rekening mee te houden bij het daytraden.

 • Blijf leren en ontwikkelen: Daytraden is een continu leerproces. Het is belangrijk om je kennis en vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Lees boeken, volg cursussen en praat met andere traders om jezelf te blijven verbeteren.

In Nederland werd daytraden in futures populair in de jaren ’90, toen de Amsterdamse optiebeurs steeds meer mogelijkheden bood voor deze vorm van handel.

Daytraden in futures kan een spannende en potentieel winstgevende manier zijn om geld te verdienen. Echter, er zijn veel fouten die beginnende daytraders kunnen maken die hun winstgevendheid kunnen belemmeren. Hieronder staan enkele veelgemaakte fouten bij daytraden in futures:

 • Overmatig handelen: Sommige daytraders kunnen de neiging hebben om te veel te handelen, waardoor ze onnodige transactiekosten maken en hun winstgevendheid verminderen.
 • Het negeren van risicobeheer: Daytraden in futures brengt inherent risico met zich mee. Het is belangrijk om risicobeheerstrategieën te gebruiken om verliezen te beperken en de kans op succes te vergroten. Het negeren van risicobeheer kan leiden tot grote verliezen.
 • Het niet volgen van het handelsplan: Het hebben van een handelsplan is essentieel voor daytraden in futures. Het niet volgen van het plan kan leiden tot impulsieve beslissingen en verliezen.

Het is belangrijk om deze fouten te vermijden en een consistente en gedisciplineerde aanpak te hanteren bij daytraden in futures.

[X]