Daytrading voor Dummies: Leer de Basisprincipes van Daghandel!

Daytrading is een vorm van beleggen waarbij de belegger binnen één dag meerdere transacties uitvoert in verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, opties en futures. Het doel van daytrading is om te profiteren van kleine prijsbewegingen op de korte termijn. Daytraders maken gebruik van technische analyse en handelsstrategieën om te bepalen wanneer ze moeten kopen en verkopen.

Het belangrijkste verschil tussen daytrading en andere vormen van beleggen is de tijdsduur van de transacties. Bij daytrading worden posities binnen enkele minuten tot enkele uren gesloten, terwijl bij andere vormen van beleggen posities vaak weken, maanden of zelfs jaren worden aangehouden. Daytrading vereist daarom een snelle reactie op de markt en een goed begrip van de financiële instrumenten waarin wordt gehandeld. Het kan een zeer winstgevende vorm van beleggen zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee vanwege de volatiliteit van de markt en de hoge transactiekosten.

Waarom daytrading voor dummies?

Daytrading is een populaire manier om geld te verdienen op de beurs. Het is een vorm van handelen waarbij je binnen één dag meerdere keren koopt en verkoopt. Daytrading kan erg lucratief zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om als beginner goed voorbereid te zijn voordat je begint met daytrading. In dit artikel bespreken we de voordelen en risico’s van daytrading voor beginners.

Een groot voordeel van daytrading is dat je snel winst kunt maken. Je hoeft niet te wachten op lange termijn investeringen om geld te verdienen. Daarnaast kun je als daytrader zelf bepalen wanneer je handelt en hoeveel tijd je eraan besteedt. Dit maakt daytrading een flexibele manier om geld te verdienen.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan daytrading. Zo kan het erg verslavend zijn en kun je veel geld verliezen als je niet goed weet wat je doet. Daarom is het belangrijk om als beginner goed te leren hoe daytrading werkt en welke strategieën je kunt gebruiken om succesvol te zijn.

Als je als beginner wilt beginnen met daytrading, is het dus belangrijk om je goed voor te bereiden. Lees boeken, volg cursussen en oefen met een demo-account voordat je echt begint met handelen. Zo kun je de voordelen van daytrading benutten en de risico’s vermijden.

Hoe begin je met daytrading?

Als je wilt beginnen met daytrading, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat het inhoudt en welke termen en begrippen erbij komen kijken. Daytrading is het kopen en verkopen van financiële instrumenten, zoals aandelen, opties en futures, binnen één handelsdag. Het doel is om winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen.

Om te beginnen met daytrading moet je eerst een broker kiezen, een platform waarop je kunt handelen. Vervolgens moet je een tradingplan opstellen en een strategie ontwikkelen. Het is belangrijk om te weten welke risico’s er verbonden zijn aan daytrading en hoe je deze kunt beperken.

Belangrijke termen en begrippen die je moet kennen zijn onder andere:

 • Bid-ask spread: het verschil tussen de bied- en laatprijs van een financieel instrument
 • Stop loss: een order waarmee je automatisch uit een positie stapt als de prijs een bepaald niveau bereikt
 • Margin: het bedrag dat je moet storten om te kunnen handelen met geleend geld
 • Volatiliteit: de mate waarin de prijs van een financieel instrument fluctueert

Het is aan te raden om eerst te oefenen met een demo-account voordat je met echt geld gaat handelen. Zo kun je ervaring opdoen zonder risico te lopen. Met deze stap voor stap handleiding voor beginners kun je goed voorbereid beginnen met daytrading.

Daytrading is een handelsstrategie waarbij beleggers proberen te profiteren van kleine prijsbewegingen in aandelen, valuta of andere financiële instrumenten. Het fenomeen is ontstaan in de jaren 90 met de opkomst van online handelsplatformen en de groei van de interneteconomie.

Daytrading voor dummies

Strategieën voor daytrading

Bij daytrading gaat het erom dat je binnen één dag winst probeert te maken op de beurs. Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om dit te bereiken. Hieronder vind je drie veelgebruikte strategieën:

 • Scalping: Bij scalping probeer je kleine winsten te maken door snel te handelen. Je opent en sluit posities binnen enkele seconden of minuten. Het doel is om veel kleine winsten te maken die uiteindelijk bij elkaar opgeteld een grote winst opleveren.
 • Momentum trading: Bij momentum trading maak je gebruik van de trend. Je koopt aandelen die in waarde stijgen en verkoopt ze weer zodra de trend begint te dalen. Het idee is dat de trend nog even doorzet en dat je op tijd uitstapt voordat de koers begint te dalen.
 • Contrair trading: Bij contrair trading ga je juist tegen de trend in. Je koopt aandelen die in waarde zijn gedaald en verkoopt ze weer zodra de koers begint te stijgen. Het idee is dat de koers uiteindelijk weer zal stijgen en dat je op tijd uitstapt voordat de trend weer omslaat.

Het is belangrijk om te bedenken dat daytrading risicovol is. Je kunt snel veel geld verdienen, maar ook snel veel geld verliezen. Het is daarom belangrijk om goed te weten wat je doet en om alleen met geld te handelen dat je kunt missen.

“Daytrading voor dummies is als een blind persoon die de weg probeert te vinden in een doolhof zonder enige hulp.”

Tools en software voor daytrading

Daytrading is een vorm van handelen waarbij beleggers proberen te profiteren van kleine prijsbewegingen in aandelen, valuta’s of andere financiële instrumenten. Om succesvol te zijn in daytrading, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste tools en software. Hieronder worden enkele belangrijke tools en software voor daytrading besproken.

Trading platformen

Een trading platform is een softwareprogramma dat beleggers in staat stelt om te handelen op de financiële markten. Er zijn verschillende trading platformen beschikbaar, zoals MetaTrader 4, NinjaTrader en TradeStation. Deze platformen bieden geavanceerde functies zoals grafieken, technische indicatoren en orderuitvoering. Het is belangrijk om een trading platform te kiezen dat past bij uw handelsstijl en behoeften.

Technische analyse tools

Technische analyse is een methode om de marktbewegingen te voorspellen op basis van historische prijsgegevens. Er zijn verschillende technische analyse tools beschikbaar, zoals Moving Average, Relative Strength Index (RSI) en Bollinger Bands. Deze tools helpen beleggers om trends en patronen te identificeren en om beslissingen te nemen over wanneer te kopen of verkopen.

Fundamentele analyse tools

Fundamentele analyse is een methode om de waarde van een bedrijf te bepalen op basis van financiële gegevens en economische indicatoren. Er zijn verschillende fundamentele analyse tools beschikbaar, zoals financiële rapporten, nieuwsberichten en economische kalenders. Deze tools helpen beleggers om te begrijpen hoe de markt reageert op verschillende gebeurtenissen en om beslissingen te nemen op basis van deze informatie.

In het kort zijn trading platformen, technische analyse tools en fundamentele analyse tools belangrijke hulpmiddelen voor daytraders. Het is belangrijk om de juiste tools en software te kiezen om succesvol te zijn in daytrading.

Risicomanagement bij daytrading

Daytrading kan een spannende en potentieel winstgevende activiteit zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beperken, is het belangrijk om een goed risicomanagementplan te hebben. Hieronder staan enkele belangrijke aspecten van risicomanagement bij daytrading:

 • Stop loss orders: Dit zijn orders die automatisch worden uitgevoerd wanneer een bepaalde prijsdrempel wordt bereikt. Door stop loss orders te gebruiken, kunt u uw verliezen beperken als de markt tegen u begint te werken.

 • Risicoberekening: Het is belangrijk om te weten hoeveel u bereid bent te verliezen voordat u begint met daytrading. Door uw risicoberekening te baseren op uw handelskapitaal en uw risicotolerantie, kunt u uw posities beter beheren en uw verliezen beperken.

 • Emotionele controle: Daytrading kan emotioneel uitdagend zijn, vooral als u verliezen lijdt. Het is belangrijk om uw emoties onder controle te houden en rationele beslissingen te nemen op basis van uw handelsplan en risicomanagementstrategie.

Door deze aspecten van risicomanagement in acht te nemen, kunt u uw kansen op succesvolle daytrading vergroten en uw risico’s beperken. Onthoud dat daytrading een marathon is, geen sprint, en dat het belangrijk is om geduldig en consistent te zijn in uw aanpak.

 • Aantal verkochte exemplaren: 10.000+
 • Gemiddelde beoordeling op Bol.com: 4,5/5 sterren
 • Aantal pagina’s: 352
 • Uitgever: Voor Dummies
 • Eerste druk: 2019
 • Auteur: Ann C. Logue
 • Taal: Nederlands
 • Onderwerpen: daghandel, beleggen, technische analyse, risicobeheer
 • Prijs: €22,99
 • Aantal hoofdstukken: 15
 • Aantal oefeningen: 50+
 • Aantal strategieën: 10+
 • Aantal voorbeelden: 25+
 • Aantal tips: 100+
 • Aantal succesverhalen: 5+

Daytrading tools voor beginners

7 Tips voor Succesvol Daytraden

Als je wilt beginnen met daytraden, zijn er een aantal belangrijke tips die je moet kennen om succesvol te zijn. Ten eerste is discipline en geduld van groot belang. Daytraden kan erg stressvol zijn en het is belangrijk om je emoties onder controle te houden. Zorg dat je een plan hebt en houd je eraan, ook als de markt onverwacht beweegt.

Een andere belangrijke tip is om realistische doelen te stellen. Daytraden is geen snel rijk worden schema en het is belangrijk om te begrijpen dat je niet elke dag winst zult maken. Stel daarom realistische doelen en wees tevreden met kleine winsten.

Daarnaast is het belangrijk om continu bij te leren en te verbeteren. De markt verandert voortdurend en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Lees boeken, volg webinars en praat met andere daytraders om je kennis te vergroten.

Als je deze tips in gedachten houdt en ze toepast in je daytrading strategie, vergroot je je kansen op succes. Onthoud dat daytraden een leerproces is en dat je niet van de ene op de andere dag een expert zult worden. Blijf geduldig, blijf leren en blijf verbeteren.

Daytrading kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, maar het is ook een activiteit waarbij veel beginners fouten maken. Hier zijn enkele veelgemaakte fouten die je moet vermijden als je succesvol wilt zijn in daytrading:

 • Overtrading: Het is verleidelijk om te veel transacties te doen in de hoop snel winst te maken. Maar overtrading kan leiden tot vermoeidheid en fouten, waardoor je uiteindelijk geld verliest.
 • Te veel risico nemen: Het is belangrijk om een ​​risicobeheersingsplan te hebben en alleen te handelen met geld dat je kunt missen. Het nemen van te veel risico kan leiden tot grote verliezen.
 • Emotioneel handelen: Het is gemakkelijk om te worden meegesleept door emoties zoals angst en hebzucht tijdens het handelen. Maar het is belangrijk om rationeel te blijven en je emoties onder controle te houden om succesvol te zijn in daytrading.

Als je deze veelgemaakte fouten vermijdt en een strategie ontwikkelt die gebaseerd is op onderzoek en analyse, kun je succesvol zijn in daytrading.

[X]