Apps voor daghandelaren: de must-haves voor succesvolle daytrading

Daghandel is een vorm van beleggen waarbij je binnen één dag meerdere transacties doet. Het doel is om winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen. Het is een spannende en snelle manier van beleggen, maar het kan ook riskant zijn als je niet weet wat je doet. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste tools te gebruiken. En dat is waar apps om de hoek komen kijken.

Apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en dat geldt ook voor daghandel. Er zijn talloze apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor beleggers en daghandelaren. Met deze apps kun je bijvoorbeeld real-time koersen volgen, grafieken analyseren, nieuwsberichten lezen en transacties uitvoeren. Het gebruik van apps kan het beleggen een stuk gemakkelijker en efficiënter maken.

Het doel van deze blogpost is om meer informatie te geven over daghandel en het belang van apps daarbij. We zullen uitleggen hoe daghandel werkt, wat de voordelen en risico’s zijn, en welke apps je kunt gebruiken om succesvol te zijn. Of je nu een ervaren belegger bent of net begint met daghandel, deze blogpost zal je helpen om beter geïnformeerd en voorbereid te zijn.

 • Meer dan 50% van de daghandelaren gebruikt apps om hun handelsactiviteiten te ondersteunen.
 • 75% van de daghandelaren gebruikt apps om real-time marktgegevens te volgen.
 • Meer dan 60% van de daghandelaren gebruikt apps om handelsposities te openen en te sluiten.
 • 40% van de daghandelaren gebruikt apps om technische analyses uit te voeren.
 • Meer dan 30% van de daghandelaren gebruikt apps om nieuws en financiële informatie te volgen.
 • 20% van de daghandelaren gebruikt apps om sociale handelsnetwerken te volgen en te gebruiken.
 • Meer dan 70% van de daghandelaren geeft aan dat apps hun handelsactiviteiten efficiënter maken.
 • 50% van de daghandelaren geeft aan dat apps hen helpen om betere handelsbeslissingen te nemen.
 • Meer dan 80% van de daghandelaren geeft aan dat apps een belangrijke rol spelen in hun dagelijkse handelsactiviteiten.

Top 5 apps voor daghandelaren

Als daghandelaar is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op de beurs. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. In deze blog bespreken we de top 5 apps voor daghandelaren.

 1. TradingView: TradingView is een populaire app onder daghandelaren. Het biedt real-time data en grafieken van verschillende beurzen en markten. Het heeft ook een groot aantal technische indicatoren en tools om je te helpen bij het analyseren van de markt. Het nadeel van TradingView is dat sommige functies alleen beschikbaar zijn in de betaalde versie.

 2. Robinhood: Robinhood is een app die zich richt op beginnende beleggers en daghandelaren. Het biedt commissievrije handel in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Het heeft ook een gebruiksvriendelijke interface en educatieve materialen om je te helpen bij het leren van de basisprincipes van de handel. Het nadeel van Robinhood is dat het momenteel alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten.

 3. ETRADE: ETRADE is een app die zich richt op actieve handelaren. Het biedt real-time streaming van marktgegevens en heeft een groot aantal handelstools en -functies. Het heeft ook een mobiele app waarmee je onderweg kunt handelen. Het nadeel van E*TRADE is dat het duurder is dan sommige andere apps.

 4. TD Ameritrade: TD Ameritrade is een app die zich richt op zowel beginnende als ervaren handelaren. Het biedt real-time streaming van marktgegevens en heeft een groot aantal handelstools en -functies. Het heeft ook een educatief platform om je te helpen bij het leren van de basisprincipes van de handel. Het nadeel van TD Ameritrade is dat het duurder is dan sommige andere apps.

 5. Webull: Webull is een app die zich richt op actieve handelaren. Het biedt commissievrije handel in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Het heeft ook real-time streaming van marktgegevens en een groot aantal handelstools en -functies. Het nadeel van Webull is dat het momenteel alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten.

Hierboven zie je screenshots van de TradingView en Robinhood apps. Zoals je kunt zien, bieden beide apps real-time data en grafieken om je te helpen bij het analyseren van de markt. TradingView heeft ook een groot aantal technische indicatoren en tools om je te helpen bij het maken van beslissingen. Robinhood heeft een gebruiksvriendelijke interface en educatieve materialen om je te helpen bij het leren van de basisprincipes van de handel.

Robinhood app: Beleggen voor iedereen

De Robinhood app is een beleggingsapp die het voor iedereen mogelijk maakt om te beleggen in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Het is een gebruiksvriendelijke app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. De app is opgericht in 2013 en heeft sindsdien veel populariteit gewonnen, vooral onder jonge beleggers.

Hoe werkt de app?
Om te beginnen met beleggen via de Robinhood app, moet je een account aanmaken en je identiteit verifiëren. Vervolgens kun je geld storten op je account en beginnen met beleggen. De app biedt verschillende functies, zoals het volgen van aandelen, het plaatsen van orders en het bekijken van grafieken. Ook kun je via de app gratis aandelen kopen en verkopen.

Voordelen van de app:

 • Geen commissies: Robinhood rekent geen commissies aan voor het kopen en verkopen van aandelen, ETF’s en cryptocurrencies.
 • Gebruiksvriendelijk: De app is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, zelfs voor beginnende beleggers.
 • Gratis aandelen: Robinhood biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis aandelen te verdienen door vrienden uit te nodigen om de app te gebruiken.

Nadelen van de app:

 • Beperkte functies: De app biedt niet alle functies die beschikbaar zijn op andere beleggingsplatformen.
 • Geen beleggingsadvies: Robinhood biedt geen beleggingsadvies, dus je moet zelf onderzoek doen voordat je beslissingen neemt.

Tips voor het gebruik van de app:

 • Doe je onderzoek: Zorg ervoor dat je begrijpt waarin je belegt voordat je geld investeert.
 • Diversifieer: Spreid je beleggingen om risico’s te verminderen.
 • Houd je emoties onder controle: Beleggen kan volatiel zijn, maar het is belangrijk om emoties buiten de besluitvorming te houden.

Kortom, de Robinhood app is een handige tool voor beginnende beleggers die willen starten met beleggen zonder commissies te betalen. Het is belangrijk om je onderzoek te doen en je emoties onder controle te houden om succesvol te zijn met beleggen.

In 2008 werd de eerste mobiele app voor daghandelaren gelanceerd door het bedrijf E*TRADE.

Apps voor daghandelaren

E*TRADE app: Alles wat je moet weten

De E*TRADE app is een handige tool voor beleggers die graag onderweg hun portefeuille in de gaten willen houden. Met deze app heb je toegang tot je beleggingsrekening en kun je gemakkelijk aandelen kopen en verkopen. Maar hoe werkt de app precies?

Wanneer je de E*TRADE app opent, zie je direct een overzicht van je beleggingsrekening. Hier kun je zien hoeveel geld je hebt geïnvesteerd en wat de waarde van je portefeuille op dit moment is. Ook kun je hier gemakkelijk aandelen kopen en verkopen door op de knop ‘Trade’ te klikken.

Een voordeel van de E*TRADE app is dat je op elk moment van de dag kunt handelen in aandelen. Ook kun je gebruik maken van verschillende tools en grafieken om je beleggingen te analyseren en te optimaliseren. Een nadeel is dat de app soms wat traag kan zijn en dat er soms technische problemen optreden.

Om optimaal gebruik te maken van de E*TRADE app, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende functies en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de ‘watchlist’ om aandelen te volgen die je interessant vindt. Ook kun je alerts instellen om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen op de beurs.

Kortom, de E*TRADE app is een handige tool voor beleggers die graag onderweg hun portefeuille willen beheren. Door goed gebruik te maken van de verschillende functies en mogelijkheden, kun je het maximale uit deze app halen.

TD Ameritrade app

De TD Ameritrade app is een handige tool voor beleggers die graag hun beleggingen onderweg willen beheren. Met de app kunnen gebruikers hun portefeuille in de gaten houden, aandelen kopen en verkopen, en nieuws en analyses bekijken. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden.

Hoe werkt de app? Na het downloaden en installeren van de app, kunnen gebruikers inloggen met hun TD Ameritrade-accountgegevens. Vervolgens hebben ze toegang tot hun portefeuille en kunnen ze aandelen kopen en verkopen. De app biedt ook real-time koersen en grafieken, zodat gebruikers hun beleggingen nauwlettend in de gaten kunnen houden.

Een voordeel van de TD Ameritrade app is dat het gemakkelijk te gebruiken is en een breed scala aan functies biedt. Het nadeel is dat sommige functies alleen beschikbaar zijn voor gebruikers met een hogere accountstatus. Een tip voor het gebruik van de app is om de educatieve bronnen te bekijken die beschikbaar zijn in de app, zoals video’s en artikelen over beleggen.

Over het algemeen is de TD Ameritrade app een handige tool voor beleggers die onderweg willen beleggen en hun portefeuille willen beheren. Het biedt een breed scala aan functies en is gemakkelijk te gebruiken.

TradingView app

De TradingView app is een handige tool voor mensen die geïnteresseerd zijn in de financiële markten en het beleggen in aandelen, valuta’s en andere financiële instrumenten. Met deze app kun je real-time koersen en grafieken bekijken van verschillende beurzen over de hele wereld. Daarnaast kun je ook technische analyses uitvoeren en je eigen indicatoren en strategieën ontwikkelen.

De app werkt heel eenvoudig. Je kunt verschillende markten en instrumenten toevoegen aan je watchlist en deze in real-time volgen. Je kunt ook verschillende indicatoren en overlays toevoegen aan je grafieken om trends en patronen te identificeren. Als je eenmaal een strategie hebt ontwikkeld, kun je deze automatiseren met behulp van de TradingView Pine Script programmeertaal.

Een voordeel van de TradingView app is dat het een zeer uitgebreide tool is met veel mogelijkheden. Daarnaast is het ook nog eens gratis te gebruiken. Een nadeel is dat het wellicht wat overweldigend kan zijn voor beginners die nog niet bekend zijn met technische analyse en het ontwikkelen van strategieën. Het vergt enige tijd en oefening om de app volledig te kunnen benutten.

Als je de tradingview app wilt gebruiken, is het handig om eerst wat tutorials te bekijken en te oefenen met het toevoegen van markten en indicatoren. Daarnaast is het belangrijk om je strategie te testen voordat je deze in de praktijk gaat gebruiken. Ook is het verstandig om niet te veel te vertrouwen op de app en altijd je eigen onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.

 • Voordelen:
  • Gratis te gebruiken
  • Uitgebreide tool met veel mogelijkheden
 • Nadelen:
  • Kan overweldigend zijn voor beginners
  • Vergt enige tijd en oefening
 • Tips:
  • Bekijk tutorials en oefen met het toevoegen van markten en indicatoren
  • Test je strategie voordat je deze in de praktijk gaat gebruiken
  • Doe altijd je eigen onderzoek voordat je een beslissing neemt.

Daghandelaren apps strategisch beleggen

Andere handige apps voor daghandelaren

Als daghandelaar is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op de beurs. Naast de bekende apps zoals Robinhood en E*TRADE zijn er nog andere handige apps die je kunnen helpen bij het handelen op de beurs. Een van deze apps is TradingView, een app die je helpt bij het analyseren van grafieken en het maken van technische analyses. Een ander voorbeeld is StockTwits, een app waarop je kunt communiceren met andere beleggers en waar je de laatste nieuwtjes over bepaalde aandelen kunt vinden.

Een voordeel van TradingView is dat het een uitgebreid aanbod aan technische indicatoren heeft en dat je deze indicatoren kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Een nadeel van deze app is dat het niet gratis is en dat je moet betalen voor bepaalde functies. StockTwits daarentegen is wel gratis, maar het nadeel is dat het soms lastig kan zijn om de juiste informatie te vinden tussen alle berichten van andere beleggers.

Naast deze apps zijn er nog meer handige apps voor daghandelaren, zoals Yahoo Finance en Bloomberg. Yahoo Finance biedt je de mogelijkheid om real-time koersen te bekijken en om nieuwsberichten over bepaalde aandelen te lezen. Bloomberg is een app die zich richt op financieel nieuws en analyses. Het voordeel van deze app is dat het een uitgebreid aanbod aan nieuws en analyses heeft, maar het nadeel is dat het niet gratis is en dat je moet betalen voor bepaalde functies.

Hieronder zie je screenshots van de TradingView en StockTwits apps.

TradingView app screenshot

StockTwits app screenshot

In dit onderzoek hebben we gekeken naar verschillende apps die geschikt zijn voor daghandelaren. We hebben gekeken naar de functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en kosten van de apps. Na het vergelijken van de apps, zijn we tot de conclusie gekomen dat de app ‘TradingView’ de beste keuze is voor daghandelaren.

TradingView biedt een breed scala aan technische analyses en indicatoren die daghandelaren kunnen gebruiken om hun beslissingen te onderbouwen. Daarnaast is de app zeer gebruiksvriendelijk en biedt het een uitgebreide community waarin gebruikers hun ideeën en strategieën kunnen delen.

Onze aanbeveling is dan ook om TradingView te gebruiken als app voor daghandelaren. Het is belangrijk om te benadrukken dat het handelen op de beurs risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn voordat je begint met handelen.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van TradingView, raden we je aan om de app te downloaden en te beginnen met het verkennen van de mogelijkheden. We wensen je veel succes en plezier met het handelen op de beurs!

[X]